Stig Børsheim «Nokre fåe songar»

Album – utgitt 19. mars 2016

Upublisert dikt på ny Olav H. Hauge utgivelse 
”I cella” er ett av ni tonesatte Olav H. Hauge-dikt på Stig Børsheims nye album, ”Nokre fåe songar”. Diktet ble først funnet etter dikterhøvdingens død og er ikke med i noen av diktsamlingene hans. Børsheim holder lanseringskonsert på Hauge-senteret i Ulvik 19. mars.

Stig Børsheim
Musiker, komponist og skuespiller Stig Børsheim søker tilbake til røttene på sin tredje CD. Den Oslo- baserte hardingen vokste opp i Uskedal og bestefaren var sambygding med Hauge i Ulvik. Knyttingen til Hardanger og Hauges univers gjenspeiles i de stemningsfulle og vare melodiene, og sammen med en tekstfremføring tro mot Hauges egen dialekt blir dette like mye en dikt som en musikkopplevelse.

Bodil Cappelen
– Vakkert! er ordet som best beskriver Stigs musikk, sier en entusiastisk Bodil Cappelen. Hauges enke har hatt nær kontakt med Børsheim underveis, og det var hun som ba ham om å komponere musikk til diktet ”I cella”.

Medvirkende musikere
er blant andre folkemusiker Annlaug Børsheim, cellist Cecilia Götestam (Oslo Filharmonien), trommeslager Karl Oluf Wennerberg (a-ha, Secret Garden, Lene Marlin), gitarist Kai Roger Gjestemoen (Los Plantronics) og keyboardist Trygve Nakland (Normanna). Erik Ljunggren (a-ha, Seigmen, Satyricon) har mikset og mastret albumet.

Børsheim holdt lanseringskonsert i anledning verdens poesidag på Olav H. Hauge-senteret i Ulvik 19. mars 2016.

Anmeldelser
Uskedalen